הוצאה לפועל

ההוצאה לפועל, בה נתקלים בדרך כלל חייבים או נושים, הינה זו האחראית על גביית הכספים מהחייבים וביצוע פסקי דין, הקשורים בכך. בכל הארץ פזורות לשכות רבות של ההוצאה לפועל, המציעות שירותים מסוגים שונים הניתנות לחייב עצמו או לנושה - לזוכה, הפונה אליה מיוזמתו. מה תפקידה וסמכויותיה של ההוצאה לפועל? מתי פונים אליה וכיצד ניתן לבצע את ההתנהלות מולה באופן הנכון ביותר? הנה התשובה.

פתיחת תיק בהוצאה לפועל – כיצד

זוכה, המעוניין לממש את זכאותו ולפעול לגביית כספו מהחייב, יכול לפנות אל ההוצאה לפועל בעזרת עורך דין, המתמחה בתחום זה, ולחייב את החייב בתשלום חובותיו.

בדרך זו הזוכה יכול לקבל את התשלום באופן מהיר יותר ויעיל יותר. כדי לפתוח את התיק בהוצאה לפועל, על הזוכה להצטייד בפסק הדין, המציין כי החייב אכן חייב לזוכה סכום כסף כלשהו, או בשיק או שטר מקורי שלא כובד. בנוסף, עליו למלא טופס מיוחד, בו עליו לציין את כל פרטיו של החייב, לרבות מספר תעודת הזהות שלו או הח.פ במידה והחייבת זו חברה.

חשוב לנהל את הצעדים הכרוכים בכך באופן הנכון ביותר, על מנת שהליך פתיחת התיק יתבצע באופן יעיל. את פתיחת התיק בהוצאה לפועל, יכול הזוכה לעשות בכל אחת מלשכות ההוצאה לפועל בארץ, בהתאם לנוחיותו.

ההליך אל מול החייב

לאחר שנפתח תיק בהוצאה לפועל, נשלח אל החייב מכתב אזהרה אשר כולל את כל הפרטים השונים הקשורים בחובותיו ובזוכה עצמו. מכתב אזהרה זה מציין גם את פרטיו של עורך הדין, המייצג את הזוכה, את סכום החוב, לרבות הריבית והפרשי ההצמדה, תשלום בגין שכר טרחת עורך הדין ועוד. על החייב להחזיר אישור על קבלת מכתב אזהרה זה. במידה ולא מתקבל אישור מהחייב, בין אם בשל מען שגוי או בשל חוסר מענה כלל, הזוכה, שפעל לשם שליחת מכתב האזהרה, איננו יכול לפעול בהליכים נוספים עד למצב של "המצאה מלאה", כפי שקובע החוק.

חייב שקיבל מכתב אזהרה רשאי על פי החוק להתנגד לתיק ההוצאה לפועל בתוך תקופה של 30 יום מרגע קבלת מכתב האזהרה. אל כתב ההתנגדות עליו לצרף תצהיר רשמי של עורך דין מטעמו, המציין את כל העובדות השונות, התומכות בהתנגדותו. מדובר בכתב הגנה לכל דבר, ולכן ישנה חשיבות רבה לפנייה אל עורך דין מוסמך, המתמחה בתחום ההוצאה לפועל.

במידה ונדחתה התנגדותו של החייב, מתחיל הליך נוסף של חקירת יכולת, במסגרתה נקבע הסכום החודשי שעל החייב יהיה לשלם באופן קבוע במסגרת החזרת חובותיו לזוכה. חקירת היכולת יכולה להיעשות באופן אוטומטי, על ידי מערכות המחשוב של ההוצאה לפועל, המחשבות את הסכום שיהיה על החייב לשלם, או בביצוע חקירה בנוכחותו של החייב.

בנוסף, רשאי החייב להגיש בקשה לצו תשלומים בהתאם להכנסותיו והוצאותיו. אם החייב מגיש בקשה זו במהלך 20 הימים הראשונים, הוא יכול לעשות זאת בכל לשכת הוצל"פ בארץ.

הגשת בקשה זו במועד תמנע מהזוכה נקיטת הליכים כגון : עיקול משכורת , עיקול חשבון עו"ש, עיקול מטלטלין ,הגבלת רשיון נהיגה וצווי הבאה כנגד החייב.

הליך של איחוד תיקים

במידה ונפתחו כנגד החייב מספר תיקים שונים בהוצאה לפועל, רשאי החייב לפנות אל רשם ההוצאה לפועל כדי לאחד את כל התיקים. לאפשרות זו יתרונות רבים עבור החייב עצמו, שכן מתנהלת חקירת יכולת אחת בלבד, וגם הפעולות אל מול החייב, המגיעות מצד הזוכים השונים מתמעטות. גם עבור הזוכים עצמם ישנם לא מעט יתרונות בהליך זה, שכן במקרים בהם האפשרויות האחרות אינן יעילות, יכול להיות הליך זה של איחוד תיקים האפשרות היחידה לקבל את החוב או חלק ממנו ולקדם את התהליך.

משרדנו מעניק שירות משפטי מעולה לשם גביית חובות עסקיים ופרטיים באופן היעיל ביותר, ובמהלך השנים גבינו עבור לקוחותינו סכום מצטבר בהיקף מיליוני שקלים חדשים.

עו"ד יוסף שלום שימש כחבר בוועדת ההוצאה לפועל של מחוז תל אביב ולשכת עורכי-הדין, ולפיכך מעודכן באופן שוטף בכל ההתפתחויות העדכניות בתחום ההוצאה לפועל והגבייה.

אנו עושים כל מאמץ על מנת להשיג עבור לקוחותינו הישגים מרשימים, במינימום הוצאות ובאפקטיביות מירבית, ואנו מאמינים כי עורך דין הוצאה לפועל מקצועי חייב לפעול אך ורק בדרך זו.משרדנו מקפיד להעניק לכל לקוח שירות אישי ומסור וכמובן פועל ללא לאות בכל תיק הוצאה לפועל על מנת למצות את פוטנציאל הגבייה הגלום בתיק.

לרשות משרדנו עומד ניסיון מצטבר רב שנים בייצוג זוכים וחייבים, כח אדם איכותי ומערכות מחשוב מתקדמות המאפשרים לנו לגבות כספים כמעט מכל חייב וזאת אף במקרים קשים וסבוכים.

כחלק בלתי נפרד ממלאכת הגבייה אנו לא נרתעים מלנקוט כנגד החייבים בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו, לרבות הטלת עיקולים בטרם הגשת תביעה או בטרם מסירת אזהרה, הרמת מסך נגד בעלי מניות ומנהלים בתאגיד, הוצאת פקודות מאסר בתיקי מזונות, עיכוב יציאה מן הארץ, כינוס נכסים, עיקול רכוש השייך לחייב והוברח לצדדים שלישיים, ייחוס חובות לבני הזוג של החייבים, זימון בנקים לחקירות בפני ראש ההוצאה לפועל, פינוי פולשים וסילוק יד ממקרקעין, נקיטת הליכי פשיטת רגל ועוד.

אנו רואים "חוב אבוד" כאתגר, ומפעילים חשיבה יצירתית כיצד למצות את המרב מכל תיק ומכל חייב, אף במקרים בהם על פניו נראה כאילו אבדה תקווה.

במקרים מתאימים, אנו נרתמים לסייע לחייבים להתגונן מפני הליכי גבייה הננקטים כנגדם, ומנסים להביא להפחתה דראסטית בחובות בדרכים יצירתיות, לרבות על דרך של איחוד תיקים, פשיטת רגל, הסדרי חוב וכיוצ"ב, ובמהלך השנים הפחתנו עבור לקוחותינו חובות בסכום מצטבר בהיקף מיליוני שקלים חדשים.

נבקש להדגיש, כי משרדנו מקפיד על מתן עדכון שוטף באשר לנעשה בתיקים, זמינות מסביב לשעון, ומתן מחירים הוגנים וסבירים בתנאי תשלום נוחים.

 

שיקים חוזרים

לעיתים נדמה שההוצאות והמטלות שיש לבעלי עסקים בישראל הן חסרות תקדים בעולם.

אחת מהן, ואולי המכעיסה ביותר הינה שיקים חוזרים.

אדם אוסף את חסכונותיו מרצו והזמן שלו, ומשקיע את כולם כולו בעסק שהקים.  עסק שצריך לפרנס את ילדיו משפחתו וכל מי שסמוך על שולחנו.

אז אחרי ששילם שכ"ד, מס הכנסה, מע"מ, הוצאות עובדים ושלל הוצאות תקורה

ואף אחרי שהשקיע בפרסום והלקוחות סוף סוף רכשו את המוצר או השירותים ממנו

עדיין אין זה אומר שהפרוטה הגיע אל הכיס הפרטי שלו.

שכן שיקים חוזרים הם עדיין "מכת מדינה" לכל דבר ועניין.

 

השאלה הנשאלת היא מתי להתחיל הליכי גבייה?

אז התשובה היא קצרה. כמה שיותר מהר.

בעולם המערבי חובות הן כדור שלג שככל שעובר הזמן הכדור הולך וגודל וכתוצאה מכך סיכויי הגבייה הולכים ופוחתים.

בתחילה כשהשיק הראשון חזר, אז החייב בד"כ פונה אל הבנק ואל הקרובים ועושה את כל המאמצים להסדיר את החוב.

ככל שהזמן עובר וכבר ישנם מס' שיקים שחזרו, אזי הברזים הפיננסים הולכים ונסגרים.

הבנק לא מאפשר הלוואות ומימון, הקרובים כבר לא זמינים ובשורה התחתונה הזוכה מגיע למצב שאין מהיכן לגבות.

לכן הדרך הכי טובה לגביית השיקים היא לפתוח בהליך גבייה כמה שיותר מהר, כשהחוב עדיין טרי.

בפועל לאחר שההבטחה הראשונה של החייב לבוא לשלם את השיק לא קוימה, רצוי לפנות להליך גבייה.

 

קבלת שיק מחברה בע"מ

בע"מ = בערבון מוגבל. אסור בתכלית האיסור לכל בעל עסק ולכל אדם בעצם לשכוח ולהתעלם מהאזהרה המצויה כבר בשם של בית העסק.

כשאדם פרטי רוצה להסדיר את חובותיו- הוא יכול לפתוח באיחוד תיקים ולחילופין בפשיטת רגל. העניין הוא שלכך יש עלויות גבוהות ויש הרבה מטלות וטרחה.

כשבעל מניות רוצה לסקל את הליכי הגבייה כנגד חברה בע"מ כל שעליו לעשות הוא להפטר מכל הנכסים של החברה. כלומר למכור את כל הזכויות הנכסים והמיטלטלין, להיכנס לסניף הבנק הקרוב ולרוקן את החשבון. כך תוך זמן קצר מגיע החוב שחבים לנו לחוב אבוד הלכה למעשה, שאפילו עדיין לא מוכר לצרכי מס.

ידוע כי חברות רבות שנקלעות לקשיים מתחילות הליכי פירוק אצל מפרק שמונה ע"י בית משפט ואכן אנו עדים לתופעה נרחבת מאוד. ריקון חברות בע"מ מנכסים והשארת הנושים מול שוקת שבורה, שוב ללא אישור אף לחוב אבוד במס הכנסה.

כמו כן אנו עדים למקרים רבים בהם בעל עסק מגיע למצב שעליו להוציא כספים מכיסו רק כדי לקבל חוב אבוד שיאושר ברשויות המיסים.

אשר על כן, על בעל עסק לדעת, כשהוא מקבל שיק מחברה בע"מ, אין זה אומר שהוא קיבל את כספו!!!

יש לבקש ערבות אישית שתחתם על גב השיק כדלקמן:

אני ערב אישית לפרעות המחאה זו

שם............................................

ת.ז. ..........................................

חתימה.......................................

 

חתימה על חשבוניות

 

חוב שנוצר עקב מכירת סחורה ללא שיק וללא אישור בכתב של הקונה/החייב ניתן לגבייה על ידי הגשת תביעה לבית משפט, ניהול הליך יקר וארוך עד לקבלת פסק דין ומשם לפתיחת הליך הוצאה לפועל.

 

אולם יש פתרון זול פשוט והגיוני יותר. בישראל ניתן לפתוח תיק הוצל"פ המוגדר כתביעה  על סכום קצוב ובלבד שיש לגביו ראיה בכתב.

 

דהיינו, ניתן לפתוח תיק הוצל"פ לאחר שנמסרה אזהרה בכתב על פי דין ובלבד שיש ראיה כתובה להוכיח את החוב.

 

חשבונית מס שיש לדרוש עליה חתימה וחותמת הינה דרך מושלמת לעשות זאת.

 

כל שעליכם לעשות הוא לדרוש מכל מוכר/נהג/נציג מטעמכם לא לתת את הסחורה בטרם הצד המקבל חתם שקיבל אותה.

 

מרגע זה, אתם יכולים להתחיל הליך גבייה קצר בהרבה - ישירות בהוצאה לפועל.

 

האתר בבניה