האתר בבניה

ביטוח

מבוטחים רבים הפסידו ממון רב כי לא היו מודעים לכך שעל תביעות ביטוח חלה התיישנות בתום שלוש שנים בלבד.

לדברי עו"ד יוסף שלום, המתמחה במאבקים מול חברות ביטוח, חברות ביטוח רבות עורכות מלחמת התשה ממושכת על מנת להביא כמה שיותר מבוטחים אל מעבר לתקופת ההתיישנות. עו"ד יוסף שלום סוקר את התופעה ומסביר מתי מתחיל מרוץ ההתיישנות, באילו מקרים ניתן לזכות להארכת תקופת ההתיישנות, ומדוע חשוב לעגן בכתב כל הסכם ביניכם לבין חברת הביטוח, במיוחד אם מדובר בחישוב מועד ההתיישנות.

כמה מתסכל להגיש תביעה לחברת הביטוח שלנו, ולגלות כי אם לא היינו מתמהמהים במשך חודשים בהגשתה היא לא היתה נדחית בטענה של התיישנות. אחת הסיבות העיקריות לטעות הזו, שחוזרת על עצמה במאות מקרים בשנה, היא שרק מעטים יודעים כי תקופת ההתיישנות בתביעות ביטוח היא כל כך קצרה - שלוש שנים בלבד - בהשוואה לשבע שנים בתביעות רגילות. מבוטחים רבים נוטים לחשוב שהגשת תביעה לתגמולי ביטוח לחברת הביטוח עוצרת את מרוץ ההתיישנות - ולא היא. גם ניהול משא ומתן עם חברת הביטוח איננו משהה את מועד ההתיישנות. רק תביעה לבית המשפט תעצור את מרוץ ההתיישנות.

אז מה בכל זאת ניתן לעשות?

חשוב לדעת כי מרוץ תקופת ההתיישנות מתחיל מהיום בו אירע הנזק בפועל. לאחר שחלפו שלוש שנים מיום האירוע לא תוכלו להגיש עוד תביעה לקבלת תגמולי ביטוח. עם זאת, יש מספר מקרים שבהם תמשך תקופת ההתיישנות יותר משלוש שנים:

במקרים בהם הנזק לא התגלה ביום האירוע - יחל מרוץ ההתיישנות ביום בו הוא התגלה. חשוב להדגיש בנקודה זו כי תקופת ההתיישנות לא תתארך במקרים אלה ביותר מ-10 שנים מהיום בו נגרם הנזק. כמו כן תצטרכו להוכיח לבית המשפט שלא היתה לכם כל דרך לגלות את הנזק לפני המועד בו הוא התגלה, אחרת תישלל מכם עילת התביעה.

כאשר התובע הוא קטין, הוא זוכה לדחיית תחילת מרוץ תקופת ההתיישנות עד להגיעו לגיל 18 משמעות הדבר היא שבאפשרותו של קטין להגיש תביעה לחברת הביטוח עד גיל 21. אגב, במקרים של רשלנות רפואית, תקופת ההתיישנות היא של 7 שנים, ועל כן תביעות קטינים בנושא התרשלות באולטרה סאונד במהלך ההריון עשויות להתקבל עד הגיעם לגיל 25.

כמו כן, במקרה בו התובע לא ידע על קיומה של פוליסת ביטוח שיש בה כדי לכסות את הנזק ממנו הוא סובל, יחל מרוץ ההתיישנות של תביעתו מהיום בו נודע לו על קיומה של הפוליסה בחישוב תקופת ההתיישנות.

אם הצלחתם להגיע להסכמה עם חברת הביטוח לדחיית מועד תחילת חישוב תקופת ההתיישנות, מומלץ לעגן את ההסכמה בכתב בצורה שלא תוכל להשתמע לשתי פנים. סיכומים שאינם מבוטאים בכתב לא בטוח שיכובדו.

 

משא ומתן לא עוצר את מרוץ ההתיישנות

עו"ד יוסף שלום חוזר ומדגיש את העובדה שקשה מאד לעצור את תקופת ההתיישנות, והיא נעצרת רק כאשר מוגשת תביעה לבית המשפט. תכתובות, ניהול משא ומתן ואף תביעה המוגשת לחברת הביטוח אינם עוצרים כלל את מרוץ ההתיישנות, ומבוטח הבוחר להמתין עד להכרעת חברת הביטוח בתביעתו, עלול לגלות בבוא העת כי אבד עליה הכלח. בשורות למבוטח יהיו אם חברת הביטוח הודתה בחבותה בכתב, ולא מדובר דווקא בהודאה כוללת, אלא גם על בהודאה באחריות על חלק קטן מתביעותיו של המבוטח.

במקרה של הודאה כזו, בין אם הדבר נעשה בתוך תקופת ההתיישנות ובין אם לאחריה, תחל תקופת ההתיישנות מיום ההודאה. ההודאה הזו נקראת בשפה משפטית 'הודאה במקצת הזכות'. אפילו פיצוי מחברת הביטוח לא עוצר את ההתיישנות.

עו"ד יוסף שלום מזהיר כי נושא ההתיישנות עלול לבלבל מאד תובעים שאינם מורגלים בהתמודדות מול חברות הביטוח, וההגדרות בו נראות לעיתים לא הגיוניות. כך, גם אם חברת הביטוח שלחה אליכם מכתב לשם בירור החובות שלה אליכם, גם אם היא שלחה מומחה לבדיקת הנזק ממנו אתם סובלים, גם אם חברת הביטוח פנתה אליכם על מנת להשיג פשרה, או שלחה לכם טפסים למילוי בעניין התביעה, ואפילו אם חברת הביטוח העבירה אליכם תשלום תכוף מכוחו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, הדבר אינו מהווה הודאה במקצת הזכות שלכם מולה, וזאת בהתאם לפסקי דין שפורסמו בעניין, כלומר - הפעולות הללו לא מעידות על כך שחברת הביטוח מקבלת את אחריותה לפיצויכם - ושעון ההתיישנות לא פוסק ממהלכו.

עם זאת, קיימים מספר רב של מקרים בהם קבע בית המשפט כי פעולתו של המבטח אכן מהווה הודאה במקצת הזכות, כדוגמת שליחת מכתב למבוטח ממנו עולה כי חברת הביטוח מעדכנת את המבוטח בתשלומי החוב שלה כלפיו, או מבצעת תשלום של מקדמה על החוב שלה, או מעבירה פיצוי שבועי לעניין התגמול שנתבע, או שהיא מעבירה תשלום לקופת חולים בגין טיפולים שניתנו למבוטח בשל הנזק ממנו הוא סבל ותבע אותה. לדברי עו"ד יוסף שלום כל הפעולות הללו מהוות למעשה הודאה של חברת הביטוח כי היא חייבת כסף למבוטח.

 

התנהלות שלא בתום לב מצד חברת הביטוח

"למרות המצב המבלבל בו נמצא המבוטח מול תקופת ההתיישנות המתקתקת" אומר עו"ד יוסף שלום "אם בית המשפט ישתכנע כי חברת הביטוח התנהלה מול המבוטח בחוסר תום לב, ובכך גרמה לו לחצות את תקופת ההתיישנות, כללי ההתיישנות לא ימנעו את קבלת התביעה, והאינטרס של המבוטח יישמר". לדברי עו"ד יוסף שלום על מנת לשכנע את בית המשפט בהתנהלות פסולה זו של חברת הביטוח, מומלץ לפנות לעזרת מומחים בהתמודדות מול חברות ביטוח, שמכירים מקרוב את התחום.

 

נפצעת בתאונת דרכים? מגיע לך כסף!

כך תוכל לקבל יותר כסף מחברת הביטוח, התהליך יהיה מהר יותר ולא תצטרך להוציא על כך כסף מהכיס.

תאונות דרכים - ממש קשה למנוע אותן לצערנו, וגם חברות הביטוח לא מאוד רוצות לשלם. משרדנו פיתח דרך יעילה ומקצועית להשגת הפיצוי הכספי המירבי. תאונות דרכים הפכו להיות אחד מגורמי התמותה המרכזיים בישראל. משטרת ישראל והמדינה ככלל פועלת כמיטב יכולתה על מנת למנוע תופעה זו אך כמובן שלא ניתן למנוע אותה לחלוטין. לכן לפחות יש לפעול בצורה מקצועית להשגת הפיצוי הכספי המגיע לנפגע כתוצאה מהתאונה.

לא קל להתמודד עם פציעה בתאונת דרכים. חברות הביטוח יעשו את כל המאמצים האפשריים על מנת לא לשלם סכומי פיצויים ואם בכל זאת אז להקטין ככל האפשר את סכום הפיצוי, רק ניהול מקצועי ומיומן של המקרה, על ידי צוות עורכי דין מלווה בייעוץ רפואי שוטף יבטיחו כי אכן הנפגע יקבל את אשר מגיע לו.

על אף שבישראל הוקמה זה מכבר רשות לאומית המטפלת בתחום בטיחות בדרכים, מספרן של תאונות דרכים קטלניות לא נמצא בירידה וזאת על אף מאמץ רחב היקף לפעול בקרב הציבור להגברת המודעות בנושא חשוב זה. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, כמיליון בני אדם נהרגים מדי שנה בתאונות דרכים ברחבי כל העולם. מדי שנה נפגעים בישראל 30 אלף איש ויותר בתאונות דרכים. למעלה מ-350 איש נהרגים בהן.

ניתן להבחין בין מספר סוגי תאונות, תאונות בין כלי רכב להולך רגל או בעל חיים, בהן הולך הרגל ייפגע בדרך כלל בצורה קשה יותר. תאונות אלה לא קורות תמיד באשמת הנהג ולרוב הן מתרחשות בסביבה עירונית. תאונות בין כלי רכב לעצם נייח, בהן קל לבחון את מידת אחריותו של הנהג לתאונה ותאונות בין שני כלי רכב והן לרוב התאונות הקטלניות ביותר.לכן, חשוב מאד להיעזר בעורך דין מומחה תאונות דרכים בצוות רפואי משלים. רק כך, תוכל לדעת בוודאות שקיבלת את כל הכסף והזכויות המגיעות לך.

השירות שלנו הוא על בסיס הצלחה בלבד, כך שאם לא נשיג עבורך את הפיצוי הכספי המגיע לך, לא תשלם לנו דבר – אתה יכול רק להרוויח.

אני מזמין אותך לתאם פגישה אישית ללא כל התחייבות מצדך וללא תשלום. בפגישה נוכל להבין יותר את מצבך ולבחון כיצד תוכל לקבל את הפיצוי הכספי המרבי! הצעד הראשון הוא הקשה ביותר ואנו כאן כדי לתת לך את כל השירות שאתה צריך, התקשר כבר עכשיו לטלפון מספר 076-5290253 ואנו נוביל אותך בבטחה אל הפיצוי הכספי.

 

פיצויים מתאונת דרכים עקב אבדן כושר עבודה

נפגעים רבים לאחר תאונת דרכים שוהים באי כושר מעבודה וקיימת חשיבות רבה לפניה לחברת הביטוח "בדרישה כדין" לתשלומי ביניים ("תשלום תכוף") על מנת שלא ידרדר הנפגע למצב של פת לחם עקב העדר הכנסה מחד ומאידך ההוצאות העודפות אשר נגרמות עקב הפגיעה (עלות טיפולים רפואיים, נסיעות, עזרים שונים, הצורך להעסיק עזרת צד ג'). חשוב מאוד לרכז תחומי הפגיעה הרלבנטיים ובהתאם לוודא ביצוע בדיקות העזר השונות הרלבנטיות על מנת שניתן יהיה להעריך שיעור הנכות אשר נותרה לנפגע בגין התאונה. כן חשיבות רבה לייעוץ אודות צרכים טיפוליים ושיקומיים שונים.

 

תביעות בגין רשלנות ופיצויי תאונות דרכים:

תביעות לפיצויים בגין נזקי גוף עקב רשלנות חובקות תחומים שונים ומגוונים וביניהם תביעות כנגד המעביד, תביעות כנגד רשויות, בעלי מקרקעין, בתי ספר. על הנפגע להוכיח כי נפגע עקב רשלנות, אשר הינה סטייה מסטנדרט סביר, זהיר ומיומן (של מעביד רשות/בעלי מקרקעין/מוסד חינוכי ועוד, בהתאמה). על הנפגע לצרף לכתב התביעה חוות דעת רופא מומחה הקובעת מהו שיעור הנכות אשר נגרמה לו בגין אותה פגיעה.

בתביעות מסוג זה חשיבות ראשונה במעלה לפגישה הראשונה עם עורך הדין שכן בפגישה זו שואל עורך הדין השאלות המתאימות הנדרשות על מנת לגבש עמדה ולהעריך הסיכויים בהגשת תביעה בעילת רשלנות.

בפגישה הראשונה ניתנות שלל הכוונות שיש בהן כדי לסייע לתביעת הנפגע ובכך, בין היתר, לצלם את המפגע/המכונה הלא תקינה שכן פעמים רבות עד לבירור המשפט משתנה מצב עובדתי והנפגע יתקשה להוכיח טענותיו ללא ראיות (בכך, בין היתר, מתוקנות מדרכות, מכונה מגודרת, מתוקנים או נעלמים מכשירים) כן ניתנות הנחיות להביא פרטי העדים לאירוע התאונה ועריכת תצהיריהם כל עוד הזיכרון טרי תחת להמתין זמן רב עד לבירור המשפט שמרבית הסיכויים כי פרטים רבים ישכחו.

לנפגע שאיננו משפטן הבקיא בתחום אין את הידע הנדרש להעריך האם קיימת עילת תביעה ברשלנות אם לאו ועל כן חשיבות רבה לפנות למשרד עורכי דין בקיא ומנוסה בתחום. משרד עורכי הדין יוסף שלום מלווה את הנפגע בתאונת דרכים משלב שסמוך לפגיעה ועד לקבלת דמי הפיצויים.

לא כל מעורבות בתאונת דרכים מותירה נכות רפואית ואין בכך כדי לבטל הזכאות של הנפגע לפיצוי.

בתיקי תאונות דרכים לא ניתן להגיש חוות דעת פרטית הקובעת נכותו הרפואית של הנפגע. ניתן למנות מומחה בהסכמה עם חברת הביטוח או לחלופין ביהמ''ש ממנה מומחה רפואי הקובע נכותו הרפואית של הנפגע ובהתאם, בין היתר, לקביעות המומחים הרפואיים ניתן לחשב הפיצוי לו זכאי הנפגע.

יש להדגיש כי חרף העובדה שלא ניתן להציג חוות דעת פרטיות, משרדנו עובד עם רופאים מומחים בכל תחומי הרפואה הבודקים את הנפגע, בודקים חוות הדעת ומייעצים בהערכת סיכויי תביעה, בהפניית שאלות הבהרה למומחה ביהמ''ש וחקירתו הנגדית בבית המשפט.

 

וועדה רפואית - קביעת נכות עקב תאונת דרכים

בתאונות דרכים שהינן גם תאונות עבודה, עומדת לנפגע זכות סוציאלית לקבל דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי בתקופת אי הכושר, עד 90 יום מיום התאונה, קביעת נכויות זמניות ונכות צמיתה ע"י ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי. קביעת הוועדה הרפואית בדבר שיעור נכותו הרפואית של הנפגע מחייבת את חברת הביטוח ואת בית המשפט כהחלטה שיפוטית על כן חשיבות רבה בליווי עורך דין בהליך הוועדה הרפואית לרבות הגשת ערר ככל שיש צורך בכך אם קופח הנפגע.

במקרים של פגיעות קטלניות בתאונות דרכים מחושב הפיצוי בהתאם להלכות של ביהמ''ש העליון כאשר קיימת רלבנטיות, בין היתר, למצבו המשפחתי של הנפטר, מספר התלויים בו לפרנסתם, גילם, גובה הכנסתו לפני התאונה.